Whisky

På Badholmen arrangerar vi kontinuerligt whisky-provningar som har blivit mycket populära, så pass att det allt som oftast blir fullsatt. 

Reino Östergren är Badholmens egen expert och läromästare på whisky. Alla whiskyprovningar börjar kl. 19:00 och betalas i baren. Priset varierar beroende på vilka sorter som testas. 

Whiskyprovning är perfekt för dig som letar efter den godaste whiskyn och inte vill lägga en förmögenhet på en flaska som inte är rätt för dig. Skicka en anmälan till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så ser vi till att du får information om när nästa provning äger rum.

Om Whisky

Livets vatten är betydelsen av orden Whisky eller Whiskey. Stavningen varierar i olika delar av världen. Drycken är reglerad och för att den ska få kallas Scotch måste whiskyn vara destillerad i Skottland och lagat på ekfat i minst tre år. I Sverige är det populärt att dricka maltwhisky och då är spriten destillerad på sädesslaget Korn. Whisky destilleras även av andra sädesslag och får du namn som Bourbon, Rye, Grain eller Corn före namnet Whisky. Spriten som destilleras är klar och under tiden som spriten ligger i ekfat så utvecklas smak, doft och färg.

Förfrågan Badholmen

Välkommen med din förfrågan till oss på Restaurang Badholmen.

captcha