Provning Whisky 2/3

Fredag 2 mars kommer vi att prova två whisky-nyheter som släpptes i år.

Dessa två sorter är snart slutsålda på Systembolaget, så passa på att lära känna dessa goda whisky-nyheter från två kända destillerier i Skottland innan de tar slut. Den första Whiskyn har en smak av varma kryddor med inslag av frukt och malt. Den andra whiskyn har tydliga vaniljtoner inslag av citrus och en lätt rökighet. Båda flaskorna kommer att hamna på hyllan hos många samlare. Hör mer om det under kvällen 2 mars hos oss på Restaurang Badholmen. 

Whisky som drink

Vi kommer även att få lära känna whisky i drinkarnas värld. Under kvällen kommer ni att få instruktioner om hur ni själva blandar två fantastiska whiskydrinkar!

Anmälan senast 1/3: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 
Plats: Restaurang Badholmen - Matstudion
Tid: Fredag 2/3, samling i baren kl. 19:00
Pris: 410:-/person.
OBS: Begränsat antal platser!

Reino Östergren är Badholmens egen expert och läromästare på whisky.


Om Whisky

Livets vatten är betydelsen av orden Whisky eller Whiskey. Stavningen varierar i olika delar av världen. Drycken är reglerad och för att den ska få kallas Scotch måste whiskyn vara destillerad i Skottland och lagat på ekfat i minst tre år. I Sverige är det populärt att dricka maltwhisky och då är spriten destillerad på sädesslaget Korn. Whisky destilleras även av andra sädesslag och får du namn som Bourbon, Rye, Grain eller Corn före namnet Whisky. Spriten som destilleras är klar och under tiden som spriten ligger i ekfat så utvecklas smak, doft och färg.

 

Matstudion - Restaurang Badholmen

Matstudion - Restaurang Badholmen

Taggar: Whiskyprovning, Matstudion

Telefon

Badholmen 0491-129 79
Hotel Corallen 0491-76 81 81
Pub Kråkan 0491-770 84
Adels 0491-78 03 03

Om WRS & Co.

I WRS & Co. ingår Hotel Corallen, Badholmen, Pub Kråkan & Adels Hotell.
Läs mer...