Whisky 18/5

Whiskyprovning - "Denna kväll kommer vi att ha riktigt hög nivå på bordet"

Vad sägs som en rödvinslagrad Longrow Red, en rökig whisky med härliga inslag från rödvinsfatet? Eller en Glenrothes på 20 år som håller fatstyrka på härliga 51,3%, endast fyra Bourbonfat har tappats för detta släpp. Vi kommer även lära känna en Sherrybomb från Holland. Millstone. En härlig Compass Box och Sveriges mest sålda rökiga whisky. 

Var med på denna härliga kväll som även kan bjuda på något extra. 

Anmälan till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Plats: Restaurang Badholmen - Matstudion
Tid: Fredag 18 maj, samling i baren kl. 19:00
Pris: 430:-/person.
OBS: Begränsat antal platser, först till kvarn gäller. 

Vår expert Reino Östergren håller i whiskyprovningen denna kväll.


Whisky

Livets vatten är betydelsen av orden Whisky eller Whiskey. Stavningen varierar i olika delar av världen. Drycken är reglerad och för att den ska få kallas Scotch måste whiskyn vara destillerad i Skottland och lagat på ekfat i minst tre år.

I Sverige är det populärt att dricka maltwhisky och då är spriten destillerad på sädesslaget Korn. Whisky destilleras även av andra sädesslag och får du namn som Bourbon, Rye, Grain eller Corn före namnet Whisky. Spriten som destilleras är klar och under tiden som spriten ligger i ekfat så utvecklas smak, doft och färg.

 

Matstudion - Restaurang Badholmen

Matstudion - Restaurang Badholmen

Taggar: Whiskyprovning, Matstudion, Whisky, Whiskey

Telefon

Badholmen 0491-129 79
Hotel Corallen 0491-76 81 81
Pub Kråkan 0491-770 84
Adels 0491-78 03 03

Om WRS & Co.

I WRS & Co. ingår Hotel Corallen, Badholmen, Pub Kråkan & Adels Hotell.
Läs mer...